НОК на Украйна подпомага спортисти в района на конфликта


НОК на Украйна подпомага спортисти в района на конфликта
Снимка: Getty Images / Guliver

1864 0

Националният олимпийски комитет (НОК) на Украйна ще положи специални грижи за сигурността на елитните атлети и треньори в размирната Източна част на страната.

Новината бе обявена от президента на местния НОК Сергей Бубка.

Легендарният атлет поясни, че са предприети мерки съвместно с Министерството на младежта и спорта на Украйна и с националните федерации, които да осигурят нормални условия за подготовка и изяви на спортистите, наставниците и техните семейства.

Бубка, който освен президент на украинския НОК е член на Изпълкома на МОК и вицепрезидент на ИААФ(Световната атлетическа асоциация), заяви следното: "Украинският олимпийски комитет ще се грижи за група елитни национални състезатели. Списъкът сме изготвили съвместно със спортните федерации. Той включва имената на 33 спортисти, треньори и членове на техни семейства. Вече влязохме във връзка с всеки един и обсъдихме най-добрата опция за безпроблемното продължаване на нормална подготовка и участие в стартове. В детайли помощта включва финансово подпомагане, осигуряване на екипировка, подготвителни лагери и др.

Бубка обяви още, че украинският НОК е заделил от бюджета си по 8000 евро месечно за наеми на нуждаещи се от жилища в Киев национални спортисти и треньори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички