„Нестле за по-здрави деца“ отличава най-добрия училищен футболен отбор в Пловдив


„Нестле за по-здрави деца“ отличава най-добрия училищен футболен отбор в Пловдив
Снимка: Нестле

1626 0

 

На 3 и 4 октомври в Пловдив ще се проведат първите за националната програма „Нестле за по-здрави деца“ междуучилищен футболен турнир и активности по зумба и спорт. В активностите ще се включат над 450 деца на възраст от 7 до 12 години от почти всички учебни заведения в града. Инициативата цели да мотивира децата към повече спорт и по-активен начин на живот в ежедневието, както и да възпита култура на балансирано хранене у малчуганите.

 

Междуучилищният турнир ще се проведе на територията на Атрим Арена и освен най-добрият междуучилище футболен отбор, ще бъдат отличени и най-добър нападател, вратар и защитник сред малчуганите в Пловдив. Паралелно с футболния турнир всяко желаещо дете ще може да се включи и в заниманията по зумба и спортни активности с професионални инструктори, които ще се проведат на територията на СУ „Христо Г. Данов“ и СОУ „Св. Седмочисленици“.

 

„Програмата „Нестле за по-здрави деца“ е естественото отражение на мисията ни да допринесем за изграждането на едно по-добро бъдеще за нашите деца. Вярваме, че възпитаването на култура за балансирано хранене върви ръка за ръка с мотивирането на децата към по-висока физическа активност и точно заради това, дори и в период на криза, стартирахме тази нова инициатива в рамките на програмата с идеята да насърчим активния начин на живот от ранна детска възраст. Пловдив е един от градовете в страната, в който тази наша мисия винаги намирала най-много съмишленици.“, сподели г-жа Нели Ангелова, Директор Комуникации Нестле Югоизточен пазар.

 

Междуучилищният футболен турнир и активностите по зумба и спорт са подкрепени и от редица именити спортисти от Пловдив, сред които и футболистите на професионалните клубове „Локомотив“ Пловдив и „Ботев“ Пловдив, както и волейболистките на ВК „Марица“. Община Пловдив и Регионално управление на образованието – Пловдив са официални партньори на инициативата.

 

„Спортът и създаването на възможности за активно ежедневие на подрастващите са сред водещите приоритети на Община Пловдив, а в тези трудни времена програмата „Нестле за по-здрави деца“ демонстрира ефективното партньорство между местната управа и бизнеса в тази посока“, коментира г-н Здравко Димитров, кмет на Община Пловдив.

 

При провеждането на междуучилищния футболен турнир и съпътстващите дейности ще бъдат спазени всички препоръки за безопасност в контекста на кризата с COVID-19. Ще бъде позволено присъствието само на един родител, а маските в публиката ще бъдат задължителни. Необходимото безопасно разстояние ще бъде обозначено за провеждането на спортните активности и тези по зумба.

 

Повече за програмата „Нестле за по-здрави деца“:

 

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 г. като добра практика в сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, „Нестле за по-здрави деца“ в България става част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца. До този момента, образователното съдържание на „Нестле за по-здрави деца“ е достигнало до нас 23 000 деца в детски градини и училища в цялата страна. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички