"Не взима лекарствата си": Бивш национал от Левски пребива хора и тормози цяло село


"Не взима лекарствата си": Бивш национал от Левски пребива хора и тормози цяло село
Снимка: БГНЕС

6639 0

Преди години Любен Илиев е сред надеждите на България при борбата. Той дори представлява страната, а освен това е шампион на държавното лично отборно първенство по свободна борба в Сливен през 2021 година, когато е състезател на Левски и побежава в категория до 96 килограма.

След като дълго време кара жителите на село Яворница да се гордеят с него, сега обаче ги кара да изпитват ужас, когато го срещнат. Причината - налита на бой и дори пребива някои от тях.

Според кмета на селото става въпрос за седем случая, като Вангелов на няколко пъти си противоречи, казвайки, че не е толкова опасен, но и че хората трябва да внимават с него и да се отнасят максимално добре "на фона на това, което могат да очакват от него".

За случая бе разказано в "Здравей, България", като първо няколко потърпевши разказват за проявите му. След това думата е дадена и на кмета, който разяснява случващото се.

Бившият национал по борба Любен Илиев тормози цяло село

"Любен Илиев изглежда по същия начин, по който предполагам и преди. Той е изключително здраво момче, спортист. За съжаление, с тази физика, с която разполага, не успя да се реализира в посоката, в която искаше. Не мисля, че трябва да го представяме толкова страховито като човек. Когато представляваше селото на международния тепих, гледахме с други очи на това момче. Разбира се, че сега няма как да говорим с добро. Въпросът е какво трябва и как да го направим, за да може този човек и хора като него да са пълноценни в тази държава. Или поне да не са страховити за населението.

В Петрич има полиция, има прокуратура. Правим всичко възможно, за да го овладеем навреме. Когато има сигнал от граждани на селото към мен, веднага сигнализирам на дежурния и униформените се отзовават. Не са чак толкова много случаите на насилие, наистина не са толкова малко, но чак толкова... Има може би 7 случая. Хората не са чак пребити, реално има само един пребит човек. Тогава Илиев беше задържан за максимално време - за 6 месеца, в психодиспансер. След това бе освободен. Той просто бе настанен.

Мен не ме е нападал. Аз опитвам да съм в добри контакти с него. Призовавам всички жители да се отнасят максимално добре с него - на фона на това, което очакваме от него. В последните два месеца в действителност зачести неговата агресия" - започна Вангелов.

Според кмета причината е, че не приема лекарствата си. Той вижда като фактор, който допълнително агресира Илиев, това, че баща му е редовно пиян.

"Каква е причината? Той най-вероятно не приема лекарствата си. Другият момент, който подозирам е, че може би трябва друга доза или други лекарства.

Той е жител на София, според мен няма личен лекар. Реално не ползва медицински услуги под формата на диагностициране и установяване на проблем. Упреквам директно бащата, която е редовно пиян. Може би оттам тръгва първият срив на Любен. Благодарение на пиянството му го напусна и неговата съпруга.

Ако зависи от мен, обещавам на хората по-спокойни дни. Но трябва да сме наясно, че не е по силите на един кмет да решава такива проблеи. Държавата трябва да се намеси как да се решават проблеи с такива лица" - каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички