Наказание грози Кобрата, ако вземе участие на Олимпиадата


Наказание грози Кобрата, ако вземе участие на Олимпиадата
Снимка: БГНЕС

978 0

Кубрат Пулев е заплашен от 2-годишно наказание и възможност да се бие за който и да е пояс на WBC, ако вземе участие на олимпиадата в Рио. Международната организация се обяви твърдо против професионалните боксьори да се конкурират за медал на Игрите в Бразилия. Причината - опасността от сериозни контузии, които могат да се получат както от страна на профитата, така и на доскорошните аматьори.

"Да изправиш аматьор срещу професионалист е като да се срещнат маратонец срещу спринтьор на 100 метра. И двамата са бегачи, но се състезават в различен спорт и дисциплина. В баскетбола, тениса или футбола има подобно съперничество. Разликата с бокса е, че при нас няма голове, кошове или точки. Боксът не е игра. Това е бойно изкуство и ако нивото на съперничество не е равностойно, може да е много опасно", се казва в част от материала, публикуван на страницата на WBC, информира "Тема спорт".

Възможност за Кубрат Пулев да се състезава на Олимпиадата в Рио

Организацията заплашва всеки боксьор, който е носител на неин пояс или е в Топ 15 на ранглистата за дадена категория, с две години спиране на право за участие 6 турнири и галавечери под нейната шапка.

Към момента Кобрата е на 3-о място в ранглистата на WBC, чийто шампион е Дионтей Уайлдър. Самият Пулев все още не е обявил официално какви са плановете му, но шансът да боксира в Рио е минимален.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички