Най-скъпите футболисти с изтичащи контракти през 2021


Най-скъпите футболисти с изтичащи контракти през 2021
Снимка: Getty Images/Guliver

1990 0

След като приключи този футболен сезон, феновете ще имат възможност да гледат и европейското представяне на националите, при това на цели 12 локации. Не трябва да се изненадваме от това решение - UEFA празнуват своя рожден ден, макар и с малко закъснение. Футболът набира отново скорост да грабне титлата за един от най-гледаните спортове, но покрай зрителите ще бъдем сигурни, че една група от хора ще обърне много сериозно внимание - скаутите. Защо точно те?

Големите турнири им позволяват да разгледат по-обстойно представянето на играчи, които очевидно са се представили добре пред треньорите си, за да получат възможност да стигнат до това ниво. Следователно всеки ще гледа за нови таланти. Ситуацията става още по-интересна, когато забележим, че някои класни футболисти скоро ще приключат своя официален договор, следователно предстои много сериозно време за ухажване и привличане, а на този етап е повече от ясно, че има достатъчно футболисти, готови да направят удара на Роналдо, инкасирайки трансферни суми за милиони долари.

10. Ерик Гарсия може да се смята за футболист на Барселона, но футболната му кариера започва през 2016 г. с тренировка при младежите. Само една година по-късно замина за Манчестър Сити, като гражданите заплащат 1.7 милиона евро и през 2019 г. мина в официалния и основен отбор. Най-вероятно се радва, че в момента е под ръководството на Пеп Гуардьола. Към този момент 20-годишният централен защитник така и не може да се похвали с пускане в игра, следователно можем да очакваме да бъде продаден или пуснат под наем, за да трупа опит.

9. Отавио приключи своя договор за наем и отново се върна при Порто. През 2016 г. Бразилският център има участия на терена и може да се смята за добро попълнение, но освен това скоро може да потърси късмета си другаде. Клаузата му за изплащане е 60 милиона евро, а клубът държи около 67.5% от правата му, следователно някой трябва да плати или Отавио ще стане свободен агент. На 26 години е сигурно, че ще намери достатъчно почитатели, които биха го взели веднага.

8. Флориан Товен - дясното крило в един от най-дългите любовни триъгълници между Олимпик Марсилия и Нюкасъл. Достатъчно е да проследим пристигането му през 2013 г. във френския Лил и след това да видим как се лута между Франция и Великобритания, докато най-накрая сагата не приключи с покупка от страна на френския тим. 28-годишното дясно крило може да се похвали с присъствие в отбора, макар и към този момент да се смята, че цената му се понижава. Договорът на Флориан може да се преподпише, но самият той трябва да е доволен - все пак е печелил две световни първенства.

7. 32-годишният Серхио Агуеро очевидно стяга куфарите, особено след като до този момент Пеп не е направил никакво желание да запази аржентинеца с испански паспорт. Появата му през новия сезон трябва да ни подсказва същото. Букмейкърите подозират, че Агуеро може да се завърне обратно в Барселона, а с помощта на  Bwin мобилно приложение за Android ще можем да разгледаме какви са шансовете според операторите да се случи подобна маневра. Трябва да признаем, че този футболист знае какво е лоялност, след като прекарва около 5 години в Атлетико Мадрид, преди да подпише договор с гражданите, като до този момент само е удължавал и преподписвал. За жалост и двете страни знаят, че понякога времето взима своето и е време за раздели.

6. Хакан Чалханоглу 27-годишният турски футболист в момента се подвизава в италианския Милан, като дори трябва да се признае, че е успял да изкара цели четири години. Преди това можем да го видим само в немски отбори. Към този момент е изиграл цели 22 срещи и може да се похвали с добро присъствие на терена. Друг е въпросът дали росонерите ще решат да го запазят или ще го пуснат на свобода.

5. Жоржиньо Веналдум е на път да изпълни всички свои задължения с Ливърпул и Юрген Клоп трябва да прецени какво наистина да направи. 30-годишният футболист често е сред избраните, но понякога трябва да признаем още една важна подробност - 30 години във футбола започват да говорят за края на една кариера. Колкото и да не искаме да си признаем, а ако този играч беше ценен, до този момент щеше да получи нов договор.

4. 27-годишният Мемфис Депай трябва да се подготви и за малко неприятни изненади, ако се окаже, че Олимпик Лион не желаят да го запазят. След като Манчестър Юнайтед го продадоха през 2017 г. и Олимпик дори успяха да подбият малко цената, мнозина очакваха, че футболистът от Гана холандски паспорт е на път да се пенсионира в този отбор, все пак не стои без никакво участие и се стреми да предостави колкото се може повече на отбора. Все още има време да разберем дали след 30 юни ще се окаже свободен трансфер или не.

3. Давид Алаба имаше щастието да премине през няколко австрийски отбора и след това да стане част от най-добрия и немски тим - Байерн Мюнхен. Цели 10 години игра с баварците даде някои висоти и спадове, докато не се случи една доста жестока и свирепа контузия, която и все още не може да даде отговор какво ще се случи с централния защитник. Очаква се на този етап да остане без клуб през следващия сезон, освен ако не дойде време за едно мистично възстановяване, но точно в това не са убедени лекарите.

2. Стражът на Милан - Джанлуиджи Доннарума е може би един от най-верните футболисти на отбора, особено след като през цялата си спортна кариера е играл само и единствено за този тим. Верен на росоренирите, Доннарума се оценява на сумата от 60 милиона евро според анализаторите и на крехката възраст от 22 години е сигурно, че бързо ще намери място, където да се позиционира. Въпросът е дали росонерите ще помислят, че заслужават нещо по-добро.

1. И така стигаме до един от най-прекрасните въпроси, който ще се обсъжда сред всички спортни фенове и не чак толкова големи запалянковци. Къде ще отиде Лионел Меси. Трябва му само още един сезон, за да победи рекорда на Раул Гонзалес за най-много мачове в един отбор. Ситуацията става много сериозна, след като промените в клуба се оказаха много по-различни. До този момент няма отбор, който все още да не е пуснал слуха, че Меси ще играе именно за тях през следващия отбор. Какво ще се случи, предстои да разберем до лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички