На подпис разстояние! Мейуедър - Пакиао е почти договорен


На подпис разстояние! Мейуедър - Пакиао е почти договорен
Снимка: Getty Images/Guliver

1799 0

Очакваният вече няколко години двубой между Флойд Мейуедър Джуниър и Мани Пакиао е все по-близо с всеки изминал ден, като за това свидетелстват всички информации от последните няколко часа.

Късно снощи един от доверениете хора на американеца разкри, че двамата боксьори са все по-близо до контракт, с който официално да бъде обявен "боят на годината".

Освен това днес от Ел Ей дойде информация, че двамата вече са се разбрали и за процентовото разделение на приходите, като Флойд ще прибере 60%, а 40% остават за Пакиао.

Остават да се изчистят съвсем малки детайли около претенциите на двамата, а финалната права представлява преговори между телевизиите.

Мейуедър има сключен договор със CBS и Showtime, докато Пакиао е обвързан с Time Warner. Очаква се да се стигне до споразумение и телевизиите да предават "съвместно pay-per-view", което няма да е прецедент в историята.

Трите телевизии се договориха за подобно предаване през 2003 година, когато Ленъкс Люис и Майк Тайъсн премериха сили в най-скъпия боксов двубой в историята до момента.

Очаква се Мейуедър - Пакиао да надмине рекордите на двамата американци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички