Мотоциклетист почина от раните си след тежко падане на Рали Дакар


Мотоциклетист почина от раните си след тежко падане на Рали Дакар
Снимка: Getty Images/Guliver

1061 0

Френският пилот при мотоциклетистите Пиер Шерпен е починал от раните си след тежко падане на Рали Дакар. Той стана първата жертва на надпреварата през тази година, съобщиха организаторите. 52-годишният Шерпен е загубил живота си по време на медицинското си транспортиране до Франция, след като претърпя инцидент със 178 км/ч в неделя.

"По време на транспортирането му с медицински самолет от Джеда до Франция Пиер Шерпен починал от раните си, причинени от падането на 10 януари“, се казва в изявление.

Миналата година португалският състезател Пауло Гонсалвеш почина по време на надпреварата, която е окачествена от мнозина като "най-трудното и екстремно рали".

Шерпен пък, който участваше за четвърти път на Рали Дакар, бе намерен в несвяст след падането си и бе закаран в болница в Сакака, преди да бъде качен на самолета за Джеда. След спешна неврохирургична операция, предприемачът и любител на плаването бе поставен в индуцирана кома и се намираше в стабилно състояние преди транспортирането до Лил.

"Аз съм аматьор, не искам да спечеля, а да изследвам пейзажи, които никога не бих имал възможност да видя. Всичко е вълнуващо – карането на мотоциклета, изживяването на страстта, опознаването на себе си“, каза по-рано французинът. А кой известен футболен треньор пострада на ралито неотдавна вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички