Министър Кралев: Сезирахме главния прокурор, ще има наказания


Министър Кралев: Сезирахме главния прокурор, ще има наказания
Снимка: БГНЕС

1633 0

Министърът на спорта Красен Кралев предупреди, че ще има сериозни наказания за хванатите с допинг 11 български щангисти. Вчера Кралев свика спешна среща в кабинета си по повода.

"Тежък, огромен скандал. На 2 март са иззети проби от Международната федерация. Получихме имейл, че всичките проби са положителни. Естествено, трябва да изчакаме и вторите проби, преди да излезем с категорично становище. Веществото вероятно е попаднало чрез хранителни добавки. Те са тествани вече в допинглабораторията, оказа се, че вътре има забранено вещество. В добавките, които са взети от спортистите, има нерегламентирано вещество. Става въпрос за анаболен стероид, който повишава силата и издръжливостта. Предстои сега да се установи как забраненото вещество е попаднало в организма на състезателите", коментира министърът, цитиран от вестник "Труд".Той разкри, че вече е сезиран главният прокурор за случая.

"Правим всичко възможно, за да вземем мерки и да се установи дали при производството, в сладовите помещения и в търговската мрежа има такова вещество. Тези хранителни добавки, за съжаление, се намират свободно по фитнесзалите. Взимат ги млади хора, което е лошото", добави той.

Кралев заяви, че наказания ще има, като размерът им зависи от това дали спортистите съзнателно са взимали веществото или не.

"Не искам да ставам прокурор или адвокат. Има федерация, при която е рецидив вече. Ще решим какви мерки да предприемем оттук нататък. Срамът е голям, това е факт. Виновните трябва да бъдат наказани и ще бъдат наказани!", категоричен е Кралев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички