Милано - СанРемо: Първата голяма еднодневна класика за 2021 г.


Милано - СанРемо: Първата голяма еднодневна класика за 2021 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

1838 0

Тази събота (20 март) ще се проведе най-дългото еднодневно колоездачно състезание - Милано - СанРемо. Дългата 299-километрова надпревара и тази година ще събере най-добрите елитни колоездачи в света.

Трасето е предимно равно, като има само две категоризирани височини и те са “Cipressa-Chiesa” (5,6км; 4,1% среден наклон) и “Poggio Di Sanremo” (3,7км; 3,7% среден наклон).

Има няколко колоездачи, които са изявени фаворити за победата, но не е изключено да станем свидетели на изненади, както се е случвало много пъти.

Световният шанпион Жулиан Алафилип (Quick Step) е сред тримата най-изявени фаворити. Алафилип е шампион в Милано - СанРемо от 2019-а година и определено има амбиции да повтори успеха си. Той вече има победа този сезон, като успя да спечели етап 2 от “Тирено Адриатико”.

Вут Ван Ерт (Jumbo-Visma), който е действащ победител от последното издание на състезанието, е с надежди да повтори успеха си от миналата година. Ван Ерт спечели два етапа на “Тирено Адриатико” и завърши на второ място в генералното класиране зад Тадей Погачар.

Матю Ван Дер Пул (Alpecin - Fenix), който е тазгодишен световен шампион по колокрос, е третият голям фаворит за победа. Ван Дер Пул вече има няколко победи този сезон, сред които е и полукласиката “Страде Бианке”.

Алафилип, Ван Ерт и Ван Дер Пул са основните фаворити, но не е изключено и друг колоездач да направи изненада.

Михал Квятковски (Ineos) e победител в състезанието от 2017-а година и може да повтори успеха си. Винченцо Нибали (Trek) бе пред всички на финала през 2018-а, а сега ветеранът се надява на нова победа в СанРемо.

Филип Жилбер (Lotto Soudal) също стартира с голямото желание за победа, като това е единствената от петте големи еднодневни класики в колоезденето, която Жилбер не е печелил. Световният шампион от 2012-а ще направи всичко възможно, за да стигне до победата.

Не е изключено и някой от най-добрите спринтьори да се добере до победата в случай, че групата пристигне заедно и се стигне до финален спринт. Арно ДеМар (Groupama FDJ), който е шампион от 2016-а, трикратният световен шампион Петер Саган и съотборникът му Паскал Акерман (Bora-Hansgrohe), Сам Бенет (Quick Step), Кейлъб Илън (Lotto Soudal) и Мадс Педерсен (Trek) са сред спринтьорите с най-голям шанс за победа, ако се стигне до финален спринт.

Очаква ни едно много интересно и вълнуващо състезание, което със сигурност ще предложи и много екшън!

Автор: Иван Андреев

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички