Михаил Ганев загуби от руснак след болки в коляното


Михаил Ганев загуби от руснак след болки в коляното

2434 0

Стара травма се обади по време на четвъртфиналната среща между Михаил Ганев и руснака Садулаев в кат. до 86 кг на световното по борба, свободен стил в Ташкент.

Още в 28-та сек при първата атака на представителя на сборная националът ни получи болки и се хвана за коляното. Така съперникът му записа 10:0 точки и срещата приключи. В продължение на 33 дни преди старта на шампионата Ганев бе подложен на три пункции на коляното. Състоянието му бе добро, но рязкото движение отново е отключило старата болка.

Първенството в Ташкент бе първото голямо състезание за световния шампион от 2010, след като близо година лекуваше травмата на същото коляно след операция. Въпреки това Ганев излезе в репешажите за бронза, но не успя да преодолее болките и загуби от турчина Селим Яшар - 1:11.

Преди това Ганев започна с трудна победа срещу арменеца Муса Муртазалиев - 5:3. Той губеше 17 сек преди края с 1:3, но при две отлични атаки обърна резултата за 4:3. Последва контестация, която съдиите отсъдиха в полза на българина. Така Ганев получи още една точка и спечели срещата. На осминафиналите шампионът бе категоричен срещу узбека Лифат Раджапов - победа с 7:0 и туш.

Другите двама наши представители, които са дебютанти на световно първенство, загубиха.

В кат. до 70 кг Мирослав Киров направи здрава битка с иранеца Хюсеинкхани, но падна инфарктно - 1:2.

По подобен сценарий се разигра и следващата 1/8-финална среща на иранеца с узбека Абдулрахмонов. Този път "щастливец" от развоя на мача бе представителят на бившата съветска република - 3:3. Така иранецът загуби и не успя да изтегли Киров в репешажите за бронза, а българското участие приключи.

При най-леките до 57 кг Мехмед Фераим стартира ударно срещу Шилимела (Намибия) - 9:2. След това преодоля китаеца Ки Муде с 4:4, а на четвъртфиналите бе спрян от монголеца Ерденебат с 0:4. Противникът му падна в следващия кръг и нашето участие също приключи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички