Мария Гроздева за младите спортисти: Трябва да ги подкрепя цялото общество


Мария Гроздева за младите спортисти: Трябва да ги подкрепя цялото общество
Снимка: БГНЕС

1286 0

„Спортът не може без подкрепа. За да има повече деца по нашия път, за да чуваме по-често българския химн на олимпиади и големи първенства, спортът се нуждае от помощта на бизнеса и на цялото общество,“ това послание отправи легендарната Мария Гроздева в Деня на българския олимпиец и международния Олимпийски ден. Двукратната олимпийска шампионка бе сред официалните лица на започналите днес тържества по отбелязване на празника, които стартираха с връчване на плакат и медали в знак на благодарност към един от основните спонсори на БОК и на българския спорт – Първа инвестиционна банка.

За Мария Гроздева 23 юни е двоен празник, защото освен олимпийски ден той е и неин рожден ден.

„Има нещо символично в това, че МОК започва да отбелязва този ден като международен олимпийски от 1972 г., когато пък е моята рождена година," каза още Гроздева, която е най-титулуваната българка в историята на олимпийските игри.

„Олимпийските идеали вече са други. Всички спортисти се готвят за Олимпиадата, с цел да спечелят медал, а не само за да участват и да се представят добре, както бе в миналото – на принципа важно е участието. Сега всеки се състезава с идеята да е най-добрият, да постигне най-доброто класиране и може би оттам се променят нещата. Гроздева, която е и председател на Българския стрелкови съюз, коментира обещанието отправено от министъра на спорта Красен Кралев да осигури средства на закупуването на електронни мишени за малокалибрено оръжие, за които са необходими около 100 000 лв.

„В никакъв случай не искам да се оплаквам. Министерството ни предоставя необходимото за добрата подготовка. Действително обаче ще ни се наложи да вземем нови електронни мишени, тъй като предишната федерация ще си вземе всички мишени, които досега ползвахме под наем.” Относно предстоящото Европейско първенство в Баку, Гроздева сподели:

„Винаги очаквам да дам най-доброто, но невинаги се получава. Очаквам добро представяне от Антоанета Бонева, както и от Самуил Донков, Антон Ризов. Имаме и две млади надежди при девойките, които ще опитат да покрият квота за младежката Олимпиада”.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички