Мария Гроздева с изненадваща новина, оттегля се от важен пост


Мария Гроздева с изненадваща новина, оттегля се от важен пост
Снимка: Guliver/GettyImages

1557 0

Легендарната Мария Гроздева обяви важна новина. Тя планира да се оттегли от поста председател на Българския стрелкови съюз. Тя доскоро го съвместяваше със спортната си кариера и това ѝ е втори мандат на тази позиция.

"Търсим достоен човек, запознат със спецификите на спортната стрелба, който да заеме поста председател на Федерацията. Кандидатът трябва да помага финансово, да бъде добър администратор и да умее да носи отговорност. Аз и до момента бях само лице на Федерацията, основният двигател по оперативната дейност е спортният директор Димитър Тодоров" - сподели тя.

Както е известно, Гроздева прекрати професионалната си кариера след Токио 2020. От миналата седмица пък е в президиума на Европейската федерация по спортна стрелба.

"За мен е огромна чест. Ще бъда нещо като говорител на състезателите, ще осъществявам връзката между федерацията и атлетите. Надявам се да бъда полезна. 38 години съм в този спорт, но прекратих кариерата си с усмивка и радост. Благодаря на първия ми треньор Валентин Андреев, който ме откри за спорта, на Емил Душанов и на настоящия ми съпруг Валери Григоров.

Мислех да се откажа още миналата година по време на пандемията, когато Олимпиадата бе отложена и въобще не се знаеше дали ще се проведе. Мотивацията ми се губеше, но намерих сили да продължа. След последния изстрел в Токио затворих куфара и казах край. Давам път на младите" - допълни още тя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички