Махоумс или Брейди: Супербоул 58 разпали заслужен, но и странен "GOAT" дебат в САЩ


Махоумс или Брейди: Супербоул 58 разпали заслужен, но и странен "GOAT" дебат в САЩ
Снимка: Getty Images

1508 0

В тазгодишното издание на Супербоул сили ще премерят двата най-добри отбора в НФЛ - защитаващият титлата Канзас Сити Чийфс и амбицираният за успех Сан Франциско Фортинайнърс. В центъра на вниманието и медиите отвъд Океана обаче попада абсолютната звезда на "вождовете" - Патрик Махоумс, който за мнозина, дори след само 7 сезона в лигата, е смятан за най-добрия в историята (така наречения "GOAT").

Медиите в САЩ са луди по Махоумс

Разбира се, традиционно преди всеки Супербоул, най-реномираните журналисти отвъд Океана водят итнересни дебати по всякакви теми. Една от най-нашумелите теории преди тазгодишния сблъсък, е че ако Махоумс изведе Чийфс до победата, то той официално ще се превърне в "GOAT" на НФЛ, задминавайки великия куотърбек Том Брейди.

Още: Сбъдват една от мечтите на Реал Мадрид, "Сантяго Бернабеу" приема мач от НФЛ

Патрик Махоумс е напът да стане GOAT

Махоумс срещу Брейди

И двамата куотърбеци изиграха само един мач през първата си година в лигата, но през следващите шест сезона успехът за Патрик всъщност засенчи Том Брейди в някои области. Брейди имаше невероятен старт, като спечели Супербоул три пъти през първите си четири години като титуляр, но Махоумс ще се появи в повече от големите мачове с четири в първите си шест пълни сезона - което само по себе си е невероятно.

Също така, уникален е и фактът, че Махоумс успя да спечели "AFC Championship", мачът преди Супербоул, през всичките шест от тези сезони, и тъй като Том вече не е фактор, след като се пенсионира, това означава, че Махоумс (14) има повече победи в плейофите от Брейди (12), управлявани през същия период.

Още: Безплатно удоволствие в стриптийз клуб за Тейлър Суифт и приятеля ѝ, ако Чийфс спечели Супербоул 58

Том Брейди трудно ще даде

Как Махоумс може да стане GOAT?

Преди всичко той трябва да остане здрав. Махоумс свърши доста добра работа с това досега и със защитата на куотърбеците в правилата на играта той има всички шансове.

Спечелването на последователни Супербоула би помогнало, тъй като Чийфс гарантирано ще имат години на спад, особено след като 65-годишният старши треньор Анди Рийд няма да продължи вечно - а Брейди имаше Бил Беличик до себе си в продължение на 20 години.

Още: Щеше да бъде звезда в НФЛ, сключи договор за 17 милиона, но уби човек и сега прави по 2 долара на час в затвора

Безспорно Махоумс притежава ДНК-то, за да е лицето на лигата. Неговият високооборотен начин на игра, уникалните отигравания, лидерските способности и най-вече победа в неделя (11 февруари) може да го превърне в най-добрия за всички времена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички