Лучано срещу Стойчев за поста на Мариана Георгиева


Лучано срещу Стойчев за поста на Мариана Георгиева
Снимка: БГНЕС

1996 0

Васил Иванов-Лучано и Петър Стойчев са основните фаворити за министър на спорта в служебното правителство. Техните номинации ще бъдат обсъждани в близките дни от обкръжението на Росен Плевнелиев. Двамата са с много силни позиции. С тях ще бъдат водени разговори, защото не е ясно дали са съгласни да бъдат включени във временния кабинет.

Лучано има огромен управленски опит. Той беше начело на спорта между 2001-а и 2005-а. Бизнесменът продължава да бъде близко до спортните федерации и дори се кандидатира за председател на Българския олимпийски комитет на последните избори, но загуби от Стефка Костадинова.

Преди месец Лучано чукна 50-годишен юбилей. В интервю за "България Днес" преди няколко месеца той обяви, че следи изкъсо процесите в министерството на спорта. Според него основното нещо е премахване на бюрокрацията, за да може по-лесно държавните пари да достигат до спортистите и техните треньори.

Петър Стойчев беше назначен за служебен министър на спорта през март миналата година. Неговият мандат беше едва няколко месеца преди на негово място да застане Мариана Георгиева. През този период звездата в маратонското плуване подходи с твърда ръка към проблемите и си навлече негодуванието на част от спортните федерации. За сметка на това той успя да стабилизира редовните плащания към федерациите, които бяха изостанали след управлението на предишния спортен шеф Свилен Нейков.

В кулоарите на президентството се говореше, че като резервен вариант за министър стои и Йордан Йовчев. В момента легендарният гимнастик е заместник на Мариана Георгиева. Той беше назначен още по времето на Петър Стойчев.

"Йовчев е един от най-добрите варианти, защото е запознат отлично с най-важните проблеми на министерството", разказа пред "България Днес" един от хората, които са включени в консултациите за кабинета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички