Легендарен треньор по борба: България има двама таланти, каквито няма в целия свят


Легендарен треньор по борба: България има двама таланти, каквито няма в целия свят
Снимка: Lap.bg

4173 0

Изключително успешният треньор по класическа борба Стоян Добрев смята, че България разполага с двама огромни таланти, каквито нямат еквивалент в световната борба. Добрев, който изведе Сърбия до безпрецедентните четири световни титли на Световното първенство в Белград, смята Едмонд Назарян и Кирил Милов за "диаманти" за българската борба.

Бъдещето на българския отбор? Аз съм българин в сърцето и душата си. Почнах да чувам: “България? Много са зле, западна много борбата…“ От това мен много ме боли. Но аз директно им казвам, защото си позволяват някой път и пред мен да го говорят, макар и много рядко. България винаги е имала таланти и ще продължава да има. Каквото и да се случва. Нашата школа никога не може да се загуби. България в каквато и ситуация да е, винаги ще има таланти и от тях ще станат световни шампиони", каза Добрев в предаването „Код Спорт“ по RING.

"Сега има две момчета, за които аз не знам в световната борба да има такива таланти в момента. Да, окей, онзи киргизстанеца, но са един-двама. България в момента има двама – Едмонд Назарян и Кирил Милов. Това са диаманти! Момчета, които имат таланта. Като треньор можеш да му помогнеш, може да го направиш, но ако нямаш онова усещане – борбата в теб, много трудно. А в момента България ги има тези момчета. Всичко имат, интелигентни са. Борбата е интелигентен спорт. Всички казват – той е борец, той е прост. Не, не! Голям шампион не може да станеш, ако нямаш интелигентност и талант. Едмонд тръгва по стъпките на баща си и ако може да го надмине, евала!", добави още той.

ОЩЕ: Кирил Милов след среброто: Сигурен съм, че баща ми гледа отгоре!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички