Ла Лига никога вече няма да бъде същата без Меси и Роналдо


Ла Лига никога вече няма да бъде същата без Меси и Роналдо
Снимка: Getty Images

1360 0

Лео Меси от Барселона и Кристиано Роналдо от Реал Мадрид, са играчите, които испанското първенство познато под името Ла Лига ще запомни завинаги. Двамата показаха невероятни игри за бившите си клубове и буквално подлудяваха феновете на Пиренеите. Те обаче решиха да продължат кариерата си в други отбори, а това много или малко се отрази с отрицателен знак върху испанския клубен футбол. Тук решихме да пишем повече по тази актуална тема.

Защо Меси напусна Барселона?

След 17 години успешни подвизи в Барселона, гениалният Лионел Меси напусна, и се упъти към Франция, за да играе за звездния тим на Пари Сен Жермен.  Причината за разтрогването на договора между Меси и Барса, се оказаха строгите финансови условия на Ла Лига, както и липсата на свежи пари при каталунците. Аржентинският нападател напусна със сълзи на очите, а привържениците все още не могат да повярват във факта, че тази раздяла е напълно реална.

Страшилището за почти всички испански отбори го няма, а сега опонентите на Барса, ще подходят много по-агресивно в мачовете, тъй като няма кой да ги притеснява. Да, наистина има и други големи имена в състава на Барселона, но едва ли ще се намери някой, който да прилича поне малко на Лео Меси, и да повтори огромните му подвизи в шампионата.

Раздялата на Кристиано Роналдо с Реал Мадрид

В близкото минало, испанската Ла Лига, и в частност Реал Мадрид, загубиха още един голям футболист. Става дума за португалското острие Кристиано Роналдо, който си взе сбогом с „кралете“, и се упъти към Торино, където стана част от отбора на Ювентус. Интересното е, че и тук парите са водещата причина уникалният талант да предпочете Италия пред Испания. Той бе постигнал договорка с президента Флорентино Перес, която обаче не е била спазена от боса.

Роналдо ще бъде запомнен с брилянтните си попадения за Реал, както и със страхотните си асистенции. В наши дни „кралския клуб“ разполага с огромна мощ, но не може да повтори успехите си, които жънеше, когато тимът излизаше на зеления килим заедно с португалското бижу – Кристиано Роналдо. Той пък от своя страна все още напипва играта си в Ювентус.

Какво е бъдещето пред двамата играчи?

Феновете на тези футболисти могат да залагат за тях и отборите им в онлайн платформата на Betway, а ако искате да прочетете ревю за букмейкъра и предлаганите от него спортни залози и бонуси, може да го направите в www.efirbet.com/betway/, където ще намерите информация. А ето и как изглежда бъдещето им през нашия поглед и този на най-добрите футболни експерти.

Меси бе приет радушно от френската публика, а това беше най-важно за него. Той заедно с останалите звезди на ПСЖ ще търсят титли, както в родното първенство, така и в Шампионската лига. Няма да е изненада, ако аржентинецът триумфира и на двата фронта, тъй като има силите да го стори. Разбира се, ние следим внимателно неговите изяви и му стискаме палци.

Що се касае до Роналдо, то той потвърди, че ще остане в Юве и през сезон 2021/22 година, за да помогне на тима си да възвърне отнетата от Интер титла. Няма да му бъде много лесно, тъй като конкуренцията в Серия А е огромно, но пък нищо и никога не може да бъде сигурно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички