Кубрат Пулев тренира наш боксьор


Кубрат Пулев тренира наш боксьор
Снимка: Getty Images/Guliver

6619 0

Пътят към олимпийския ринг в Рио започва от София. Българската федерация по бокс ще бъде домакин на световния турнир AIBA PRO BOXING в категория до 81 кг, в който 8 състезатели ще си оспорват 2 олимпийски квота.

Сред претендентите е и родният боксьор Спас Генов. Спортистът даде ексклузивно интервю от планинската база "Белмекен", където води усилена подготовка.

"Може да се каже, че помъдрях на 30 години. В предишния олимпийски цикъл нямаше кой да ни говори, да тренираме правилно, бяхме деца. Но да се надяваме, че всичко това е останало в миналото" - коментира Генов.

Първият кръг от световния турнир е на 24 октомври в зала "Универсиада". Съперник на Спас Генов трябваше да бъде двукратният участник в олимпийски игри Абделхафид Бенчабла.

"Кубрат Пулев има повече опит от мен. Уча се от него. Правим спаринги и кросове всеки ден. Да се надяваме, че всичко това ще даде положителен резултат" - допълни боксьорът.

Още двама наши представители ще се включат в новото направление AIBA PRO BOXING. При 64-килограмовите Борис Георгиев стартира в надпреварата срещу Нарутинян (Германия). Най-трудно ще бъде на другият ни олимпийски медалист Тервел Пулев. Жребият го изправя на италианска земя срещу любимеца на "тифозите" Клементе Руссо./БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички