Кралицата на ските Линдзи Вон отново с победа за Световната купа


Кралицата на ските Линдзи Вон отново с победа за Световната купа
Снимка: Getty Images/Guliver

1035 0

Италианецът Доминик Парис записа името си в историята, след като за втори път в кариерата си спечели спускането от Световната купа на легендарната писта Щрайф в австрийския курорт Кицбюел.

Парис записа време 1 минута 55.01 секунди, за да грабне втора победа в Кицбюел, след като триумфира там и преди 4 години. По този начин той влезе в престижната група алпийци, които имат по повече една победа на Щрайф - Дидие Кюш, Франц Кламер, Франц Хайнцер, Пирмин Цурбриген и Люк Алфан.

"След средата на курса всичко бе много добре. Това бе едно от най-красивите ми състезания, много съм щастлив. Напоследък не съм в толкова добра форма в спусканията, но това е страхотен старт", коментира Парис след успеха.

Американката Линдзи Вон вече е само на 9 победи от това да стане най-успешния скиор в историята. Тя спечели спускането в Гармиш Партенкирхен, след като отсъства дълго заради серия от контузии и операции.

Линдзи закова всички със 17-и стартов номер. Тя завърши на 15 стотни пред швейцарката Лара Гут и на 48 пред Виктория Ребенсбург от Германия.

Така Гут продължава да изостава сериозно след Микаела Шифрин в генералното класиране за световната купа, като е на 235 точки от американката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички