Кралев: По-добре малки зали, отколкото национален стадион


Кралев: По-добре малки зали, отколкото национален стадион
Снимка: БГНЕС

845 0

Спортният министър в оставка Красен Кралев заяви, че когато се говори за изграждането на нов национален стадион, е най-важно да се види дали има икономическа логика в това.

"Предпочитам да инвестираме пари в по-малки зали, които да обезпечат по-малките областни центрове и да има повече зали за подготовка, отколкото национален стадион", каза Кралев.

По думите му в момента "Васил Левски" е в достатъчно добро състояние, за да приема "всички състезания, на които нашите спортисти биха си позволили да участват". "Няма състезание, което не можем да си позволим на този стадион. Шампионска лига няма никакъв проблем да се играе, теренът е в отлично състояние".

Кралев обясни, че идеята за изграждане на козирка на сектор В остава в сила. "Обсъждали сме я с Националната спортна база и имаме сили в следващия мандат да го направим. Но за нов национален стадион, при положение, че не сме си оправили залите за тренировка, при положение, че има още десетки стадиони, които нямат писти и трева...", добави министърът.

Според министъра в оставка е добре "малко да си знаем възможностите". "Да, не можем да бъдем домакини на финал на Лига Европа. Един стадион ще струва 100 милиона, примерно. Тези пари, ако се вложат в зали за подготовка, ще има повече смисъл".

"Не може за двата мандата на Борисов да се запълнят всички празноти в спортната инфраструктура", добави Кралев.

Той присъства на награждаването на най-добрите спортисти на НСА за годината. За номер едно беше избрана Анна Методиева - бронзова медалистка от европейското първенство по сумо, което се проведе през април в Полша. Наградата за треньор за 2016 година получи ас. Христо Христов, треньор по сумо към СК "Борба, самбо и сумо – НСА Академик".

"НСА винаги е била сърцето и кръвоносната система на спорта. Искам да благодаря на професорите и преподавателите от НСА, за всичко, което са направили през годините, за да поддържат спорта ни на високо ниво и да им пожелая да не спират да се усъвършенстват, за да имаме спортисти на световния връх. На вас, студентите, искам да пожелая да сте здрави и да не забравяте, че освен състезатели, очакваме от вас да бъдете и добри треньори. Елитен спорт се прави с модерна наука, затова спортът и науката трябва да вървят ръка за ръка", каза Кралев по време на церемонията./Дневник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички