Космически суми за билети за битката на Багата в най-известната зала в света


Космически суми за билети за битката на Багата в най-известната зала в света
Снимка: БГНЕС

3513 0

До 8000 долара стигна цената на билет за ММА галата в емблематичната зала “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк, в която участие ще вземе и единствената българска звезда от световен ранг в смесените бойни изкуства Благой Иванов-Багата.

Това показа проверка на “24 часа” в сайтове, които предлагат пропуски за UFC 244. Въпросната впечатляваща цена е за места непосредствено до октагона в центъра на залата, която се намира в прочутия квартал “Манхатън”.

Вече почти всички билети за галавечерта на UFC, която е най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства, са продадени.

Цените варират в голям диапазон. Най-евтините талони са по 180 долара.

С приближаването на датата за провеждането на боевете сумите в сайтовете се покачват. Това е и причината за най-хубавите места някои от дистрибуторите да искат даже над 8000 долара. От тях са останали само няколко бройки.

Най-евтините билети, които все още може да бъдат закупени, са по 370 долара.

23 000 зрители ще гледат битката между Благой Иванов и Дерек Луис и останалите 11 двубоя от програмата на UFC 244.

Толкова е капацитетът на “Медисън Скуеър Гардън” при провеждането на ММА събития. Така Багата във втори пореден мач ще влезе в октагона пред голяма аудитория.

На 8 юни българинът се справи с австралиеца Тай Туиваса в Чикаго. В залата на местните отбори по баскетбол и хокей на лед “Булс” и “Блекхоукс” се събраха също 23 000 фенове на смесените бойни изкуства.

В програмата за “Медисън Скуеър Гардън”, или казано с терминологията на ММА - файткартата, двубоят между Иванов и известния с прозвището Черния звяр Луис е под номер 8. Общо мачовете са 12.

Специалистите зад океана са категорични, че UFC 244 се очертава като най-силната гала на веригата за настоящата година. Главната битка, с която ще бъде сложен край на вечерта в Ню Йорк, е между американците Джордж Масвидал и Нейт Диас в полусредна категория.

За Багата това ще е четвърти бой след подписването на договора с UFC. Българинът, който е бивш световен шампион по бойно самбо, загуби първия от бразилеца Жуниор дос Сантос и спечели следващите 2 срещу американеца Бен Ротуел и Туиваса.

В момента в ранглистата при най-тежките във веригата Иванов е под номер 8, а предстоящият му съперник е 5-и. Победа над Черния звяр ще даде възможност на Багата да дръпне още в подреждането и да се приближи до бой за световната титла.

За разлика от 33-годишния българин, Луис, който е на 34, загуби последните си 2 битки в октагона. Двамата ще премерят сили в мач от 3 рунда по 5 мин. Общата статистика на Иванов е 18 победи и 2 загуби, а на противника му - 21/7.

В неделя Багата замина от Лас Вегас, където е базиран, за Ню Йорк. За последно той тренираше в специализирания институт за подготовка на UFC в столицата на хазарта.

Иванов няма здравословни проблеми, ако не се броят дребни болежки. За сблъсъка с Черния звяр българинът се подготвя под ръководството на треньорите Хавиер Мендес и Родни Крислър, които са знакови имена в ММА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички