Конър беше прегазен в октагона, но ще вземе рекордна и спираща дъха сума


Конър беше прегазен в октагона, но ще вземе рекордна и спираща дъха сума
Снимка: Guliver/GettyImages

3890 0

Конър МакГрегър преживя една от най-тежките си професионални вечери, след като Хабиб Нурмагомедов го прегази по време на последната гала вечер на UFC в Лас Вегас през миналия уикенд. Но сумата, която ирландският перко ще прибере, е рекордна за ММА битките и една от най-големите изобщо в бойните спортове, като се изключим единствено мачовете на Флойд Мейуедър в последните години.

Той има гарантирани 3 милиона долара за участието си в мача, което е с 1 милион повече от шампиона на UFC. Но сериозните милиони, които Макгрегър ще прибере, не са от гарантираните чекове за бойците, а от процентното разпределени на парите от телевизионното излъчване, продадените билети и фен артикули, както и от основния спонсор "Reebok".

За да се бие срещу Нурмагомедов, след като две години ирландецът не се беше качвал на ММА ринг, той си е осигурил много сериозен процент от печалбите на самия двубой, като в САЩ изчисляват, че с продадените 3.5 милиона "pay-per-view" пакета сумата, която Макгрегър ще прибере между 40 и 50 милиона долара.

Това е рекордна за ММА боец сума, като Конър взе и около 100 милиона долара за боя си срещу Флойд Мейуедър през миналата година. Американецът обаче "изби рибата" що се отнася до пари - вижте рекордната сума в бойните спортове, която Флойд взе за нокаута срещу Макгрегър!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички