Кобрата се прицели и в скалпа на Чагаев


Кобрата се прицели и в скалпа на Чагаев

2010 0

Кубрат Пулев и мениджърите му от „Зауерланд“ гледат отвъд Владимир Кличко. За тях битката за световната титла във версия Международна боксова федерация (WBF) в събота в Хамбург е само поредната спирка към върха.

Независимо дали на 15 ноември ще си тръгне като победител или победен от „О2 арена“, Кобрата вече има ясна визия какво иска да постигне догодина. В плановете му влиза сблъсък с един от най-силните боксьори в тежка категория за професионалисти през последното десетилетие - Руслан Чагаев, пише вестник "Преса".

Узбекът в момента се води редовен шампион на Световната боксова асоциация. Това е второто по престиж звание на WBA. Първото се явява поясът на Супершампиона, който принадлежи на Владимир Кличко.

Пулев - Чагаев е двубой, който отсега буди вълнение в боксовите среди. Срещата най-вероятно ще се организира в Германия, а най-ранната дата за това може да се очаква около средата на 2015 г.

36-годишният Чагаев е известен с прякора Белия Тайсън. Той защити пояса на редовен шампион на 6 юли тази година срещу американеца Фрес Окуедо. 12-рундовият маратон беше на футболния стадион „Ахмат арена“ в Грозни, столицата на Чечня.

185-сантиметровият узбек е първият и засега единствен азиатец, който става световен шампион в WBA.

Чагаев е от жертвите на Владимир Кличко и минава за един от най-ревностните му противници. Двамата се бият на 20 юни 2009 г. в Гелзенкирхен. Украинецът го сваля трудно с нокаут в 9-ия рунд.

След Кличко Кубрат със сигурност ще си вземе почивка до Нова година и ще се завърне в Берлин едва след празниците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички