Кобрата: Контузията на Кличко не е реална


Кобрата: Контузията на Кличко не е реална

3582 0

"Контузията на Владимир Кличко не е реална", твърди претендентът за световната титла Кубрат Пулев.

Кобрата даде интервю пред сайта на World Boxing News, в който говори за очакванията си преди срещата с украинския шампион.

Мислите ли да имате друг двубой преди пренасрочения Ви с Кличко през ноември?

- Не няма да имам. Ще продължа подготовката си и ще се концентрирам изцяло за мача с Владимир Кличко.

Наскоро Кличко е бил сниман как прави спаринг с Антъни Джошуа. Мислите ли, че е трябвало да прави такъв спаринг с толкова добър и млад боксьор толкова близо до двубоя Ви? Мислите ли, че това е предизвикало контузията?

- Не ме интересува с кой прави спаринг. За мен е важно по време на подготовката да даде допинг проба и да бъде контролиран, защото е и лице на антидопингова кампания. Мен за 10 дни ме провериха 3 пъти. Продължавам да настоявам правилата да бъдат еднакви за всички и Кличко да даде допинг проба. Ако Кличко не позволи да бъде контролиран по време на подготовката си за мача за мен това означава, че със сигурност взима забранени стимуланти. Ако той е чист защо да не даде допинг проба? Защо се опитва да прави хората на глупаци и че не разбират игрите му?

Какво е мнението Ви за всички контузии на боксьорите в тежка категория, които отлагат двубои като Фюри, Хей и Кличко?

- Мнението ми е, че това не са реални контузии. Това го правят, като повод да не се проведе даден мач, за който не са подготвени както трябва и не се чувстват сигурни.

Бихте ли се обърнали към IBF да обмислят свалянето на Кличко, за да се борите за свободното място?

- Мнението ми е, че ако се имат за сериозна федерация, каквато са те трябва да му поставят ултиматум или да играе или да оваканти световната титла на IBF. Чакам вече две години за този мач. Аз съм официален претендент и съм в правото си да играя за тази титла. Не мога да разбера имали правила изобщо в световния бокс и те важат ли за Владимир Кличко? Кличко ли е шеф на IBF? Кличко ли е шеф на световната антидопингова агенция? Защо той не дава допинг преди мач? И докога ще чакам аз мач за тази титла? Подготвям се много сериозно, а на края се гаврят с труда ми. Превърнаха спорта бокс в политика, сфера на долни игри и манипулации. Те диктуват правилата и всички се съобразяват с тях. Докога Кличко ще се подиграва с боксьорите, с феновете на бокса и със самия спорт бокс?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички