Кличко: Нямам търпение да се бия с Джошуа!


Кличко: Нямам търпение да се бия с Джошуа!
Снимка: Getty Images/Guliver

2206 0

Легендарният украински боксьор Владимир Кличко призна, че никога не е вярвал, че ще се качи на ринга, за да се бие с Антъни Джошуа.

Двамата св разбират много добре, още от времето, когато британецът тепърва си проправяше път в професионалния бокс и получаваше съвети за развитието си именно от Стоманения чук.

Настоящият световен шампион и бившият такъв ще излязат един срещу друг на 29 април догодина на стадион „Уембли”, като се очаква по трибуните да има 90 хиляди зрители. Двубоят ще е за пояса на Джошуа на IBF, както и за овакантените от Тайсън Фюри на WBA и IBО.

„Антъни е постигнал 18 нокаута от 18 мача. Той е световен шампион, олимпийски златен медалист и нямам търпение да се изправим един срещу друг на стадион „Уембли”. Това е събитие, за което феновете нямат търпение, както и ние самите.

Когато се качих на ринга, след победата му над Молина, му казах: „Антъни, никога не съм вярвал, че ще завършим биейки се един срещу друг!”, защото реално се познаваме толкова добре. Бяхме заедно на лагер, когато той ми бе спаринг партньор за мача ми с Кубрат Пулев през 2014-а.

Освен това, аз бях на неговия финал на олимпиадата в Лондон, когато той спечели златен медал. Наистина, никога не съм вярвал, че ще дойде ден, в който ще се наложи да се бием.

Ще бъде голямо предизвикателство. Каквито и симпатии да имаме един към друг обаче, тук няма нищо лично, говорим за чист бизнес. На ринга наистина ще дадем най-доброто от себе си”, призна 40-годишният Кличко, цитиран от "Тема Спорт".

Пред медиите на Острова украинецът направи интересен коментар и за футболните си умения.

„Бях вратар на един благотворителен мач, който беше организиран от Андрий Шевченко. Тогава разбрах колко скоростно може да се движи топката, като куршум.

Ако не подходиш към нея правилно, може да счупиш някой друг пръст. Беше вълнуващо, вкараха ми няколко гола, но все пак от другата страна бяха професионалисти”, обясни боксьорът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички