Кирил Милов се бори достойно, но остана със сребро на Световното първенство по борба


Кирил Милов се бори достойно, но остана със сребро на Световното първенство по борба
Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

2233 0

Българският борец Кирил Милов остана със сребро от Световното първенство по борба в Белград, след като загуби от легендарния арменец Артур Алексанян с 1:5 точки в категория до 97 кг в класическия стил. Българинът изостана сериозно в първата част, а след това не успя да намери сили да обърне мача.

Мачът започна нервно, като никой не искаше да поема излишни рискове. Кирил Милов обаче изглеждаше малко по-пасивен и получи предупреждение от съдията. Минута и половина след началото Артур Алексанян направи две последователни "носения" и поведе с 0:5 точки. До края на първата част Милов се защити и не позволи да загуби повече точки.

Кирил Милов влезе по-силно във втората част и имаше възможност да направи ефектно хвърляне за четири точки, но малко не му достигна да хвърли Алексанян и взе само една точка. Същевременно опитният Алексанян умело успя да затвори борбата, без да бъде пасивен. При оставаща минута Алексанян успя да затвори едната ръка на Милов и не му даде шанс за каквато и да е атака до края на мача - 1:5 точки.

Артур Алексанян, който е най-титулуваният борец в тази категория, завоюва четвърта световна титла в кариерата си. Той е и олимпийски шампион, както и петкратен европейски първенец. Милов пък е действащият европейски шампион, като завоюва титлата на Стария континент през април. Само няколко дни преди Световното Кирил Милов загуби баща си, който почина от рак.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички