Кенийка спечели с рекорд Софийския маратон


Кенийка спечели с рекорд Софийския маратон

1881 0

Кенийката Ребека Корир спечели Софийския маратон при жените с рекорд от 2:32,36 ч. При мъжете като №1 завърши етиопецът Самюел Демие – 2:16,40 ч. Той получи на финала лавров венец от министъра на спорта Красен Кралев, а резултат му е втория в историята на софийския маратон.

Първата при жените и трима от сънародниците й при мъжете са преживели кошмарно пътуване до България. Те били заключени на летището в Истанбул заради липса на български визи и близо 24 часа не са спали. Благодарение на намесата на директора на маратона Даниел Дуков чафриканците са получили визи. 

"Атмосферата беше тежка, имаше вятър, беше топло, но събрах последни сили и стигнах до победата. Хареса ми трасето, градът и хората. Бих се върнал да бягам отново тук догодина. Имах само личен проблем - заболяване, заради което нямах възможност да тренирам пълноценно в последните дни", обяви победителят Демие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички