Канзас сити спечели Супербоул за пръв път от 50 години


Канзас сити спечели Супербоул за пръв път от 50 години
Снимка: Getty Images/Gulliver

1942 0

След 50-годишно чакане "Канзас Сити чийфс" се превърна в носител на Супербоул в юбилейния стотен сезон на Националната футболна лига (НФЛ). "Вождовете" надвиха "Сан Франциско 49ърс" с 31:20 в емоционален сблъсък в 54-ия Супербоул в историята на спорта.

Благодарение на силната игра на куотърбека си Патрик Махоумс "Канзас сити" стигна до втория си трофей от Супербоул. Феновете на Канзас чакаха от 1970 г. трофея "Винс Ломбарди", а Сан Франциско ще трябва да се примири с ново поражение в Супербоул. "Найнърс" имат пет триумфа, но последният е от 1995-а, а през 2013-а също отстъпиха в битката за отличието от Балтимор.

Над 62 хиляди зрители на стадион "Хард рок" в Маями станаха свидетели на много вълнуващ мач и резултатна игра от двата тима. На 24 години Махоумс добавя трофея "Винс Ломбарди" и наградата за MVP на Супербоул във визитката си, към приза за най-полезен на миналия сезон в НФЛ. Махоумс е най-младият играч в историята, който става MVP и печели Супербоул. Треньорът на "Канзас Сити" Анди Рийд печели за пръв път в кариерата си шампионски пръстен на 61 години.

Махоумс стана MVP на финалния мач, след като завърши с 26 успешни от общо 42 паса на 286 ярда. Куотърбекът подаде за два тъчдауна, имаше две пресечени паса, а освен това и сам реализира тъчдаун за тима си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички