Камата заведе американци при патриарх Неофит, дари му фланелка с №8


Камата заведе американци при патриарх Неофит, дари му фланелка с №8

1663 0

Точно за едно футболно полувреме - 45 минути, патриарх Неофит прие Христо Стоичков и екипа на американската телевизия "Унивижън". "Продължавайте да прославяте България, вашата помощ към децата ни е огромна", каза главата на църквата и благослови Стоичков, съобщава вестник "Труд".

"Вие сте спортен човек, затова ви подарявам фланелка на националния отбор с номер 8, за да тренирате", обърна се Камата към патриарха. Освен това най-големият български футболист дари и фотоалбума "Стоичков - това съм аз".

"Горд съм да целуна ръката на един велик българин", продължи легендата. Стоичков и Негово Светейшество се разбраха за нова среща при следващото му завръщане в България.

Кавалерът на "Златната топка" посети в петък сутринта родния си град, където се срещна с други двама големи Христовци на Пловдив - Бонев и Колев. Заведе екипа на "Унивижън" на стадион "Марица", откъдето тръгна за големия футбол.

"Ако не беше Ицо, никой в Щатите нямаше да чуе за нас през 1994-та", рече Христо Бонев. В Пловдив Камата се видя с легенди и на "Ботев" - Динко Дерменджиев и Петър Зехтински. Заради срещата с патриарха Стоичков отказа официален обяд в общината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички