Какво можем да очакваме от Тервел Пулев на професионалния ринг?


Какво можем да очакваме от Тервел Пулев на професионалния ринг?

1282 0

3-и декември ще бъде паметна дата за българския спорт, след като зала "Арена Армеец" ще посрещне двубоя за интерконтиненталната титла между Кубрат Пулев и Самюъл Питър. Това обаче не е единственото събитие, което вълнува българската спортна общественост.

Своя дебют в професионалния бокс ще направи Тервел Пулев, който най-накрая взе решение и ще се насочи единствено към професионалистите. Досега той се биеше в АИБА, запазвайки аматьорския си статут с цел участие на Олимпийските игри в Рио де Женейро. Контузия обаче го извади от състава.

Националният селекционер Михаил таков пък вярва, че Тервел има нужните качества, за да пробие в световния бокс. Неговия дебют ще е в средна категория.

"Това е другият брат. Той също е от най-успешните български боксьори. Вицеевропейски титли има, игра в Световната лига в програмата на АИБА, но вече отива в другата част от про бокс, това е друго предизвикателство пред Тервел. Аз се радвам, че приема предизвикателствата. Ще се радвам и той да тръгне по този път.

"Тервел се готви в последните седмици, идва и до залата за спаринги с едно от момчетата Радослав Панталеев. За него не зная кой ще му бъде съперника, но се надявам скоро да се узнае", сподели Таков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички