Как да изберем подходящи обувки за тенис на маса? 4 съвета


Как да изберем подходящи обувки за тенис на маса? 4 съвета

1918 0

Прочети тази статия, за да разбереш какви са подходящите обувки за тенис на маса и да се запознаеш с нашите 4 съвета.

Защо са важни обувките за тенис на маса?

Спортните обувки са може би най- важната част от облеклото на състезателя, тъй като те дават гаранция за неговото удобство, възможността му да се придвижва бързо, сигурно и стабилно по игралното поле без да се притеснява от подхлъзване или някакво друго неприятно изживяване.

За какво да внимаваме, когато си купуваме обувки за тенис на маса?

Спортните обувки за тенис на маса са много и различни видове и марки. Те трябва да бъдат леки, удобни и стабилни. Най- важното при тях е вида на подметката. Материалът от който е изработена при тенис обувките е такъв, че състезателят да не се пързаля и да има възможно най-голямо сцепление с настилката на игралното поле. Друго важно нещо разбира се е удобството, материала от който са изработени обувките и красивия дизайн. За предпочитане са естествените материали и дишащите нови материи тъй като в този спорт, движението с краката е едно от най – важните неща. Качествените спортни обувки ще ви гарантират максимум удобство и комфорт.

Удобство

За която и да е обувка, първия и най-важен признак е удобството. Кракът на всеки човек е уникален, ето защо и различните обувки са удобни на различни хора. Същото важи и за тениса на маса. Обувките за тениса на маса трябва да могат да Ви гарантират удобство в една особенно натоварена с резки движения среда. За това обувката не бива да е твърде тясна или твърде широка.

Стабилност

Стабилността е втория критерий, който трябва да вземете под внимание. Тениса на маса е изключително бърз спорт, в който са типични рязката смяна на посоките. Ето защо вашата спортна обувка за тенис на маса трябва да държи краката ви стабилно. Тук пак нещата са индивидуални. Чувството за стабилност е индивидуално за всеки различен човек. Някои хора са чувстват по-стабилни в по-високи обувки, а други в по-ниски. Все пак в тениса на маса са разпространени обувки, които са под глезена, за да може да се гарантира свободното им сгъване.

Видове подметки

Подметката е третото важно нещо, за което трябва да следим. Най-важния компонент при подметката е тя да не се пързаля, но това до голяма степен зависи и от настилката в залата, в която ще играете. Подметките в тениса на маса са прави и често поддържат свода по-високо, с цел да редуцират момента на настъпване на умора. Другото важно нещо, за което трябва да следите е на подметката да има надпис NON-MARKING.Това е важно, защото ако посещаваме професионална специализирана зала, снабдена с професионална настилка за тенис на маса, няма да искаме да оставяме грозни черти по нея. Подметките, които са от материали, които не оставят не оставят черти по настилката най-често са от каучук или са с голямо количество каучук.

Материал за изработка

Четвъртия компонент, за който трябва да следим е материалът от който са изработени обувките за тенис на маса. Най-подходящи са дишащи и леки материи, тъй като при тениса на маса много често се получава много голямо изпотяване. За предпочитане са също така естествени материали, защото те спарват крака много по-малко, а и са по-износоустойчиви от изкуствените. Както отбелязахме вече за подметката най-важното е да избираме подметки, които са с каучукова подметка.

Ако имате по-капризен и чувствителен крак, бихме ви посъветвали да потърсите спортни обувки, които са оборудвани с повече системи. Например анти-шок системи и други подобни. Тези системи се наричат по различен начин при различните производители на обувки за тенис на маса. Но логиката, която можете да спазвате тук е колкото повече различни системи имат едни обувки-толкова по-голяма е защита за вашите крака.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички