Как да бъдем успешни в онлайн залозите?


Как да бъдем успешни в онлайн залозите?
Снимка: iStock/Guliver

886 0

С развитието на сайтовете за спортни прогнози и въвеждането на най-различни промоции за по-качествено забавление и висока сигурност, вниманието на спортните запалянковци се засилва все повече. Ето защо и един от най-често срещаните въпроси е: как  да бъдем успешни, когато правим прогноза?

Ще открием, че анализаторите от Betenemy разполагат с уикипедия на спортните прогнози тук - https://betenemy.com/wikipedia/ и с особени подробности ще открием някои от тънкостите при правенето на онлайн залог. Техните анализи  са изключително подробно и биха били от полза за всеки запалянко – от новите до вече опитните почитатели. Нека разгледаме някои основни съвети, когато става въпрос за правенето на точни и по-добри спортни прогнози.

Нека започнем с първото особено важно изискване – трябва да познаваме избраната спортна дисциплина. Ще открием, че букмейкърите разполагат с всичко от електронни спортове, до специални залози. Не е изключено да открием и някоя друга екзотика като корабоплаване, шах и дори водна топка. Защо са толкова много? Всеки човек има вкусове и интереси, някои са почитатели на снукър други на футбол, но все пак трябва да знаем правилата на даден спорт, да сме запознати с отборите и едва тогава да започнем да правим преценки.

Онлайн залозите винаги са придружени с коефициенти. Колкото по-висок е коефициента, толкова по-висока е и печалбата от правилните прогнози, но тук трябва да запомним, че високите коефициенти обикновено показват и по-ниски шансове за успех. Ниските коефициенти посочват по-високите шансове, но за изчислението на шансове ще имате нужда от една сравнително елементарна формула.

Няма как да не минем без математика. За да разберем нашите шансове, можем да използваме следната формула – делим коефициента на 1 и го умножаваме по 100. Тоест ако коефициентът е 2.5, то нашата формула ще изглежда така – 1 делено на 2.5 по 100 и получаваме 40 процента. Можете да прилагате формулата за абсолютно всеки вид залог и винаги ще имате по-точна представа.

Една друга подробност, на която трябва да обърнете повече внимание е фактът, че всеки един спорт има доста различни и интересни пазари. Например не е трудно да откриете, че номинирането на краен победител идва с едни коефициенти, но залозите като под/над могат да бъдат със значително по-добри ставки. Онлайн платформите отдавна се стремят да предложат нови и още по-добри възможности за успех.

Не е трудно да открием, че някои залози предлагат високи шансове на видимо по-слабия тим. Такъв залог е хендикап. Макар и самото име да не е най-подходящото, при спортните залози идеята е ясна. Ако имаме един по-силен и един по-слаб отбор – използваме футболните примери като най-популярни – букмейкърът предлага хендикап залози,  с които дава виртуалното предимство на по-слабия отбор.

Преди да е започнала срещата, слабият тим вече разполага с 1-2 служебни гола. Този вид залози правят дори скучните и очаквани дербита малко по-вълнуващи. Не на последно място ще насочим и вниманието към спортните залози на живо – там, където най-често се появяват микропазари за моментно събитие.

Отново получавате добри коефициенти и то в реално време, както и шанс да гледате директно спортното събитие. По-важното обаче е, че имате пълната свобода да гледате директно самото дерби на живо през мобилен телефон или компютър.

Ако трябва да обобщим в няколко изречения каква е тайната за успешни залози, нека посочим следните изисквания. Винаги трябва да познавате спортната дисциплина и атлетите в нея. При съмнения имате на разположение безплатни прогнози, както в анализаторските платформи, така и в тези на самите букмейкъри. Изчислявайте коефициентите си и шансовете за успех – лесно е и отнема само няколко секунди. Разглеждайте всички пазари и едва тогава правете прогноза. Същата в никакъв  случай не трябва да бъде подведена от емоциите, дори и да харесвате един тим, той няма да ви плати нищо, защото сте направили залог на него. Запознайте се с функции като кеш-аут, създаване на залог и множестен залог, които със сигурност ще помогнат да се забавлявате с минимални средства или да редуцирате риска. Най-важното е да обръщате вниманието и на бонусите, които спестяват личните ви средства, но същевременно дават добри възможности за забавление. Преди всичко ще препоръчаме да се забавлявате и да играете разумно – това е най-важното!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички