Жалко! Контузия спря Ивайло Иванов за бронза на Световното първенство по джудо


Жалко! Контузия спря Ивайло Иванов за бронза на Световното първенство по джудо
Снимка: БГНЕС

1555 0

Ивайло Иванов се класира на седмо място в категория до 90 килограма на световното първенство по джудо в Ташкент (Узбекистан). Българинът започна с успех над Комроншох Устопирийон (Таджикистан), а след това се справи и с французина Никола Мюнге.

На четвъртфиналите българинът се изправи срещу световния вицешампион и олимпийски бронзов медалист от Токио 2020 Давлат Бобонов (Узбекистан). Представителят на домакините стигна до победата с успешна атака за "ипон" 1:18 минута преди края.

В репешажите Иванов се изправи срещу световния вицешампион от Баку 2018 и настоящ Пан-американски първенец Иван Фелипе Силва Моралес (Куба). В редовното време двамата не успяха да стигнат точки, но кубинецът беше по-активен и българинът получи две предупреждения.

В 1:19 минута на продължението при опит за атака Иванов получи контузия на дясното коляно и не успя да продължи, което означаваше, че се лишава от възможността за участие в мача за бронза.

Преди месец пък Ивелина Илиева триумфира на Европейската открита купа в Австрия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички