Изписаха Цвети Стоянова от "Пирогов"


Изписаха Цвети Стоянова от "Пирогов"

1608 0

На 5 септември е била изписана гимнастичката Цветелина Стоянова. Това съобщиха от пресцентъра на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”. По време на нейното лечение от 14 юни до 5 септември са ѝ извършени няколко операции. Първата, животоспасяваща, извърши екипът на д-р Илиев от Първа хирургия, а последващите неврохирургични, извърши проф. Николай Габровски.

СТРАХОТНИ НОВИНИ ЗА ЦВЕТИ

От болничното заведение уточняват, че пациентката е изписана, като са възстановени всички функции. От тук нататък подлежи на рехабилитационни мероприятия.

Припомняме, че на 14 юни 21-годишната гимнастичка от Националния ансамбъл по художествена гимнастика Цветелина Стоянова бе приета по спешност в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” в съзнание, но в много тежко състояние след падане от 6-ия етаж. В противошокова зала дежурният екип констатира, че пациентката е с т. нар. „политравма”.

Един от най-добрите екипи я оперира по спешност, заради разкъсване на далака, което причини голям кръвоизлив. След като кръвоизливът бе овладян, момичето бе настанено в Централна реанимация на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”. На 2 август гимнастичка Цветелина Стоянова бе преместена от Централна реанимация в Неврохирургията на спешната университетска болница. По време на престоя ѝ там лекарите са я лекували по най-съвременните стандарти на медицината.

Извършена ѝ е операция на гръбнака - голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури. Операцията е била успешна. В края на август екипът на проф. Габровски постави диск и стабилизация в областта на шията ѝ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички