Изненада: Юсейн Болт обяви края на кариерата си


Изненада: Юсейн Болт обяви края на кариерата си
Снимка: Guliver/GettyImages

3762 0

Най-бързият човек на планетата Юсейн Болт изненадващо сложи край на кариерата си. 8-кратният златен медалист на Олимпийски игри обяви лично решението си да спре с втория си любим спорт - футбола, още преди да е започнала професионалната му кариера.

Както е известно, легендарният спринтьор записа няколко мача за "Сентрал Коуст Маринърс", като дори отбеляза два гола в контролна среща. Двете страни дълго време преговаряха за договор, но финансовите изисквания на Болт бяха прекалено големи и австралийският клуб отказа да му плати исканата сума.

"Не искам да влизам в подборности, но мисля, че подходихме малко грешно към това предизвикателство. Научихме си уроците от това не вероятно предизвикателство. Беше невероятно. Чувствах се страхотно да съм в съблекалнята на професионален отбор. Беше забавно, докато траеше", каза Болт пред ESPN.

Спринтьорът се отказва от футбола, въпреки че изкара проби в Борусия Дортмунд, Мамелъди Съндаунс, Стрьомгодсет, а освен това имаше оферта за 2-годишен договор от малтийския шампион Валета.

По време на опита си да стане футболист той получи много критики от различни играчи, треньори и специалисти, но подкрепа му бе оказана от Пол Погба и Рахим Стърлинг. "Говорих с Погба и Стърлинг, те ме подкрепиха и казаха, че се радват, че атакувам тази възможност. Няма да се притеснявам от това, че някои ме критикуваха. Исках да се опитам. Това беше моята мечта и се радвам, че го направих", отсече Болт пред вестник "Mirror".

Именно с френския ас на Манчестър Юнайтед беше свързан един от последни суперзабавни моменти за Болт в края на 2018 година - как така се оказа, че Болт е по-бърз на 100 метра в сравнение с Погба на 5 вижте в това ВИДЕО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички