Изхвърлят България от щангите?


Изхвърлят България от щангите?

1433 0

Изпълнителният комитет на Международната федерация по вдигане на тежести е взел решение да отстрани България от междунардните състезания по вдиигане на тежести за една година, информира агенция ТАСС. Информацията не е официална, но е от източник на агенцията в изпълкома на федерацията.

До момента заради употреба на допинг от състезанията във вдигането на тежести бяха извадени Русия, Китай, Турция, Армения, Азербайджан, Беларус, Молдова, Казахстан и Украйна. Ако действително България получи същото наказание, и нашата страна ще пропусне Световното първенство през ноември тази година.

През 2015 година федерацията ни беше отстранена заради положителна допинг проба на цели 11 щангисти. В същото време обаче беше доказано, че родните спортисти, треньорите им и дори ръководителите нямат общо с употребата на "станозол", който е бил поставен в хранителна добавка, използвана от родните спортисти.

Но изпълнителният съвет на Международната федерация не допусна България до участие с отбора си по вдигане на тежести на Олимпийските игри в Рио де Жанейро и обяви, че нашата федерация трябва да плати глоба от 500 хиляди долара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички