Иво Ангелов: Григор заслужава да е Спортист на годината


Иво Ангелов: Григор заслужава да е Спортист на годината
Снимка: БГНЕС

1777 0

Спортист №1 на България за 2013-а Иво Ангелов определи Григор Димитров за негов наследник като носител на престижния приз за тази година. Церемонията ще бъде на 22 декември от 19 ч. в НДК. Тенисистът е фаворит за спечелване на първото място в анкетата на журналистите.

"Григор Димитров заслужава най-много да спечели, заяви борецът в класическия стил пред "България Днес". - Миналата година също направи страхотни неща, но журналистите избраха мен. Щастлив съм, че има българин, който играе на толкова високо ниво в тениса. Щангистът Иван Марков изпусна световната титла през тази година в последния опит. Има огромна разлика от това да си втори и да си спечелил златния медал. Дано да продължи по същия начин и на олимпиадата да вземе титлата."

Иво Ангелов направи равносметка и на собствената състезателна година. Той изненадващо отстъпи още на 1/8-финалите от световното първенство от норвежеца Стиг-Андре-Берге.

"Побеждавал съм го четири пъти преди това - пресметна перничанинът. - Това беше единствената ми загуба за годината, но се случи на световното първенство. Ако бях спечелил, щях да взема минимум бронз. Лошото е, че точно там не успяхме да се сборим с останалите момчета от националния отбор. Тежко ми беше, но и през 2012-а беше така, а следващата година беше много успешна, когато спечелих всичко. Основната цел е олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а."

Ангелов направи последното състезание за годината в Германската бундеслига.

"Нямам поражение там вече три години и хората от моя клуб много ме уважават - разказа звездата. - Приключих за този сезон. Вероятно следващото състезание ще ми бъде на 3 януари. Сега имаме още малко тренировки на комплекса "Дианабад", а от 5 януари се качваме на "Белмекен". Хубаво е, че в моята категория си помагаме с европейския шампион Александър Костадинов и още едно момче, което е юноша."

Преди няколко дни Иво Ангелов си припомни годините, когато започвал с любимия спорт. Той направи открита тренировка в ремонтираната пернишка зала с младите таланти от града.

"Върнах се назад във времето - призна борецът. - Това бяха най-хубавите години. Днешната младеж не може да го оцени заради компютрите и много други работи. Надявам се да има повече деца, които да се занимават с борба. Много се зарадвах, когато всички слушаха моите указания по време на тренировката и ме гледаха в очите."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички