Ивет Лалова за голямата си цел, животът след спорта и бъдещ наследник


Ивет Лалова за голямата си цел, животът след спорта и бъдещ наследник
Снимка: Getty Images/Guliver

1375 0

Българската лекоатлетка Ивет Лалова заяви, че мечтае да стане рекордьорка на 200 метра. В специално интервю за "NOVA TV" тя сподели, че е имала нужда да се откъсне за малко и да не тренира на стадиона всеки ден.

Тя обаче не скри, че има големи планове за 2017-а година. Очакваше се Ивет да се откаже след 31-те Летни олимпийски игри в Рио де Жанейро. Изненадващо обаче тя обяви, че ще продължи да се състезава.

"Имах нужда от дори психическа почивка, затова си дадох достатъчно, но никога не съм спирала да тренирам за повече от няколко дни, защото съм толкова свикнала, за мен това не е само работа, а и начин на живот.

Затова през това време тренирах вкъщи, тренирах, където ми се отдаваше и сега съм готова. Свежа и заредена с емоции и енергия", започна Ивет.

"За мен сега ще започне 21 година, като атлет изобщо цялата ми кариера от момента, в който започнах да тренирам 12-годишна, сега започва една нова година за мен".

На въпрос за намеренията си за 2017-а година, Ивет сподели: "За да остана, за да не приключа своята кариера сега, значи имам сериозни намерения и имам големи планове и се надявам следващото лято да бъде един успешен сезон".

" Много хора ме попитаха защо не се откажеш след Олимпиадата. Много мои колеги избраха точно този момент, момента в който се представиха добре, за да приключат своята кариера.

Само че при мен така един малък лош късмет, една контузия, която не ме спря, но ме спъна леко по време на Олимпийските игри ми създаде много главоболия и доста сълзи, които останаха скрити.

Остана в мен един въпрос, какво щеше да се случи и доколко аз бях готова да се прeдставя по-добре, ако не се бях контузила непосредствено преди това.

Именно това ще бъде моята мотивация за следващата година и зная, че просто трябва да направя същото, което направих през последната година като работа и като тренировка.

"Това е единственият позитивен момент на тази зима, че Европейското първенство е много близо. Проблемът е, че зимата моята дисциплина вече от доста време, не е в календара на европейската лека атлетика, а и на световната.

За бъдещето след спорта, Лалова каза: "То ще се избистри съвсем ясно, в момента в който приключа най-вероятно със спорта, за да мога да се отдам изцяло на останалите си интереси и разбира се на моята кариера след приключването на спортната така.

Винаги съм казвала, че аз бих се чувствала полезна в света на спорта. Бих се чувствала полезна, като един глас, като един защитник на атетите, на спортистите.

Този мой опит, който съм натрупала, тези състезания, държави, в които съм била и съм имала късмета да се състезавам, би било наистина много полезно и смятам, че бих могла да променя към по-добро поне спорта.

Лалова засегна и темата с личните си приоритети, както и това дали мисли за наследник:

"Когато вземеш едно решение да подготвиш още един сезон ти водиш със себе си много хора. Инвестират се в теб много средства от федерацията, от министерството, които ни помагат толкова добре в последните години особено и нямаме никакви проблеми с подготовката, за което им благодаря

. И някак си ще бъде като едно предателство спрямо всички, които инвестират и помагат и вървят заедно с теб по този път, но в същото време пък е една прекрасна новина и смятам, че никой няма да се разсърди, в момента, в който аз обяви, че очакмам своя наследник,З

Засега обаче наистина моето решение е продължа напред и да подготвя сезон 2017-та и затова наследникът, може би ще изчака малко".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички