Ивет Лалова се класира на финал на 200 метра в Пекин


Ивет Лалова се класира на финал на 200 метра в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

2325 0

Голямата звезда на България в леката атлетика в момента Ивет Лалова завърши на трето място в първия полуфинал на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Пекин. Тя стори това с личен рекорд – 22,32 секунди. За сравнение в сериите Ивет регистрира 22,54 секунди.

Времето на полуфинала се оказа достатъчно за българката да се класира на финал. За сравнение голямата фаворитка за финала Дафне Схипърс спечели своята серия с 22,37 секунди. Всъщност Лалова записа четвърто време от всички класирали се на финала.

Ивет беше в доста неудобния девети коридор, като тръгна добре, но по традиция разви бягането си след завоя и определено дръпна много сериозно, но недостатъчно за второто място, което щеше да й даде директно класиране за финала.

В серията на Ивет убедителен победител стана Илейн Томпсън от Ямайка – с 22,13 секунди. Втора остана американката Кандис Макгроун с 22,26 секунди. Показателно за силната серия, в която Ивет бягаше, беше резултатът на четвъртата Муджинга Камбунджи – национален рекорд на Швейцария, от 22,64 секунди. Камбунджи записа и най-добра реакция на старта от всички състезателки на полуфиналите – 0,148 секунди.

Освен Ивет, Томпсън и Макгроун, на финала са още Схипърс, Шарън Симпсън и Вероника Кемпбъл-Браун от Ямайка, британката Дина Ашър-Смит и още една американка - Джениба Тармо. Кембъл-Браун влезе във финала с най-слаб резултат - 22,47 секунди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички