Истината в тежка категория на световния бокс няма да се хареса на Кубрат Пулев


Истината в тежка категория на световния бокс няма да се хареса на Кубрат Пулев

8395 0

Кубрат Пулев може да е претендент №1 за световната титла на IBF, но всъщност това нищо не значи. Sportlive.bg научи, че претендентите за различните титли отстъпват на други съперници, когато те искат да обединят две или повече титли на различните федерации. Така Кубрат Пулев изобщо може да не се намеси в разпределението на поясите през предстоящата 2017 година.

Антъни Джошуа вече заяви, че е готов да се откаже от пояса на IBF в преследване на двубой срещу Дионтей Уайлдър (шампион на WBC). Освен това, при положение че победи Владимир Кличко, и за самата федерация ще е по-добре (финансово най-вече) британецът да премери сили с другия непобеден титан.

Дори алтернативният път към титлата за Пулев изглежда немислим. Носителят на пояса на WBO Джоузеф Паркър - също непобеден, иска да се бие също срещу Дионтей Уайлдър. За да стигне до пободен двубой обаче, той ще трябва да се бие с Хюи Фюри в защита на сегашния си пояс. Пред него дори съществува вариант да се изправи срещу Тайсън Фюри, ако в близките година и половина той реши да се завърне към професионалния бокс.

Така общо четирима са боксьорите, които смятат да "развъртят" съдбата на титлите на големите 4 боксови федерации - Дионтей Уайлдър, Антъни Джошуа, Владимир Кличко и Джоузеф Парър. В опита им да обединяват титлите по всяка вероятност статутът на претендент на Кубрат Пулев ще бъде пренебрегнат, а оттам през 2017 година Кобрата ще трябва да търси вариант, който да го завърти сред големите имена в тежка категория на световния бокс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички