Илиана Раева обясни защо ансамбълът на България не участва на Световната купа в Баку


Илиана Раева обясни защо ансамбълът на България не участва на Световната купа в Баку
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1420 0

Българският ансамбъл по художествена гимнастика изненадващо не участва на Световната купа в Баку този уикенд. Президентът на родната федерация Илиана Раева разкри, че не е била получена покана от организаторите, но причината е организационно недоразумение.

"Според нововъведеното правило за участие на световни купи и неучастието на ансамбъла ни на световното първенство в Япония, БФХГ трябва да получи официална покана от ФИГ, след като страната домакин е написала в срокове такава покана до ФИГ за участие на българския ансамбъл. Такава покана ние получихме от ФИГ за Атина, за Ташкент и за Пезаро“, обясни Раева на профила си във Фейсбук.

За Баку не получихме. За да не се пораждат излишни неверни коментари, бих искала да уточня, че отношенията между България и Азербайджан, както и между мен и Марияна са отлични. В подкрепа на това ще споделя, че тя ми се обади преди дни, за да ми обясни, че е станало някакво забавяне и недоразумение. Уверявам ви, че няма драма и мистериозни отношения", разясни още тя.

А ето с колко медала приключи ансамбълът ни на Световната купа в Ташкент.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички