Икарус, еднорог и къща летяха по трасето на Red Bull Soapbox в центъра на София


Икарус, еднорог и къща летяха по трасето на Red Bull Soapbox в центъра на София

6237 0

Red Bull Soapbox e състезание, което обединява хората с гориво в кръвта в еднодневна надпревара със самоделни колички. Всяка една от тях се задвижва само от творческия дух на участниците, от тяхната оригиналност и желание за състезание.

Това е уникално събитие с безмоторни колички - предизвикателство както за начинаещи, така и за опитни състезатели. В него те трябва да измислят и конструират свои собствени, невиждани досега колички, които използват за гориво единствено силата на отбора си. Превозни средства, с които да се надпреварват заедно по стръмния склон.

На 28 септември 2014 г. се състоя първото Red Bull Soapbox състезание в България. То започна в 12:00ч, а мястото бе столичният булевард "Черни връх". Надпреварата бе невиждано зрелище за хиляди жители на София. Те станаха свидели на едно страхотно шоу, изпълнено с множество положителни емоции - без такса за вход и с безупречна организация!

Дължината на трасето бе 450м. дълго и 6м. широко. По него се пуснаха 62 отбора, чиито състезатели бяха заредени с весело настроение. Усмихнатите лица на всички наоколо бяха това, което можеше да най-точно да определи събитието, което дава крила.

До 16:00 часа многобройната публика можеше да гледа състезанието по скоростната отсечка на два огромни монитора. В същото време, уникалните модели на смелите изобретатели профучаваха по трасето, оставяйки зад себе си конфети, светлини, фалшиви петдесетолевки и части от собствените им колички.

В края на деня отличието за Най-здрава безмоторна кола грабна отборът на Ренде, а за Най-екстремно спускане беше отличен отбора на Recycle Bin.

На трето място с награда посещение на Night of the Jumps, София (фристайл мотокорс състезание - 8 VIP билета) се нареди отборът ОSELA SOAPBOX CAR.

На второ място с награда организирано пътуване на отбора до Red Bull Air Race, финално състезание Spielberg, Австрия се качи на стълбицата отборът на RECYCLE BIN.

Първото място спечели HIGHKARUS 120 - един от най-интересните екипи! Той превзе сърцата на публиката с представянето си, както и с модела на своята количка.

Наградата за рейсаджиите е страхотна! Те ще се насладят на организирано пътуване до Red Bull Street Style, Бразилия през ноември 2014 – Световни серии за фристайл футбол.

Източник: https://www.redbullcontentpool.com

ГАЛЕРИЯ ОТ НАДПРЕВАРАТА ВИЖТЕ ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички