И Путин си даде мнението за допинга в Русия


И Путин си даде мнението за допинга в Русия
Снимка: Gettyimages.com

963 0

„В спорта не може и не трябва да има място за допинг.” Това заяви президентът на Русия Владимир Путин на съвещание с членовете на правителството, съобщи ТАСС.

Повод за изказването на Путин стана огромният допинг скандал около Русия и местните спортисти, който продължава с пълна сила. „Спортът трябва да остане чист, а здравето на спортистите – добре защитено.

За това е необходимо много тясно сътрудничество с дисциплинарната комисия на Международния олимпийски комитет (МОК), Световната антидопингова агенция (WADA), както и международните федерации в олимпийските и неолимпийските видове спорт”, сподели още президентът на Русия.

Припомняме, че вчера Спортният арбитражен съд в Лозана отхвърли искането на Русия за отмяна на отстраняването й от членството в Международната лекоатлетическа федерация (ИААФ).

Това на практика сложи край на надеждите на руските атлети да участват в предстоящите Олимпийски игри в Рио. Това наказание бе наложено още през ноември миналата година след огромния допинг скандал, при който, по информация на независима комисия към WADA, стана ясно, че лабораторията в Москва е прикривала и унищожавала положителни допинг проби на руски атлети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички