И Лохте имал разрешение да ползва забранени вещества


И Лохте имал разрешение да ползва забранени вещества
Снимка: Guliver/Getty Images

820 0

Шесткратният олимпийски шампион Райън Лохте е получил разрешение да използва забранени от антидопинговата агенция вещества по терапевтични причини. Това разкрива изданието Life News, позовавайки се на получени документи от хакерската група Fancy Bears.

Изключението за Лохте е направено през март 2016 г., пет месеца преди олимпийските игри в Рио де Жанейро, където американецът спечели последната си титла. Той е имал разрешение да употребява индометацин, золпидем, адвила, както и веществото албутерол, което е аналогично на лекарството за астма салбутамол.

"Fancy Bears" пробиха системата на Международната антидопингова агенция и започнаха да публикуват данни за спортисти, които са получили разрешение да използват забранени вещества по терапевтични причини преди няколко месеца, предаде bTV.

Първият списък излезе на 13 септември, а засегнати от хакерските публикации са бившите номер 1 в тениса - Серина Уилямс и Рафаел Надал, олимпийската медалистка в гимнастиката Симон Байлс, трикратният победител в "Тур дьо Франс" - Крис Фрум и други. В списъците излезе и името на Тервел Драгиев - български борец, който се състезава за САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички