Хирург заши Кличко с 9 шева след боя с Джошуа


Хирург заши Кличко с 9 шева след боя с Джошуа

2155 0

Боксовата звезда Владимир Кличко е претърпял операция на 3-сантиметровата рана над лявото си око, получена в битката срещу Антъни Джошуа. Това се е случило веднага след мача на "Уембли" в събота.

Помощта на украинеца е оказал хирург от Хамбург, специалист по пластична хирургия и доктор на медицинските науки Кристоф Крюс. Той е пристигнал в Лондон като част от екипа на боксьора, за да не се налага Кличко, в случай на травма, да ходи в непозната за него клиника.

Първоначално в ъгъла на ринга раната е била обработена от постоянния кътмен на Кличко Джейкъб Дюран. Един от най-известните специалисти в света му предостави първа помощ, като третира раната с адреналин за соиране на кръвотечението и му сложи компрес с лед. Ако не бе направил това, украинецът нямаше да може да продължи мача.

Процедурата Дюран повтаряше при всяка пауза между рундовете до края на мача.

След като изходът на мача бе решен, в обработката на раната се включи и Крюс. Операцията по налагането на 9 шева върху разреза е била направена директно в съблекалнята.

"Раната се оказа плитка, по-ниските слоеве на кожата не се наложи да се шият. Така че един ред беше достатъчен", разказа хирургът от Хамбург.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички