Голям успех: Бронз за България на Европейското по гребане в Мюнхен!


Голям успех: Бронз за България на Европейското по гребане в Мюнхен!
Снимка: Фейсбук

1658 0

Българският гребец Кристиан Василев завоюва бронз за страната ни от Европейското първенство по гребане в Мюнхен! Василев завърши трети в дисциплината скиф за мъже, като измина дистанцията от 2000 метра за време 7:16.37 минути.

В последните метри на надпреварата Василев успя да задмине европейския шампион от миналата година Оливер Цайдлер от Германия, който е световен първенец в тази дисциплина от 2019-а.

Кристиан Василев бе между четвърто и пето място през по-голямата част от състезанието. На 500 метра преди финала обаче дойде атаката на състезателя на пловдивския Хеброс, като вдигна сериозно темпото - до над 42 загребвания в минута.

С това ускорение Василев изпревари както Цайдлер, така и британеца Греъм Томас, който пък бе победител на скиф в 3-ия кръг на Световната купа в Люцерн. Цайдлер пък бе лидер по дистанцията до последните 200 метра преди финала, но нямаше отговор на атаката на българина.

Европейската титла заслужи Мелвин Твелаар от Нидерландия, който финишира за време 7:14.72 - по-малко от две секунди пред Василев. Среброто пък остана за гръцкия гребец Стефанос Нтоускос, който спря хронометрите на 7:15.01.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички