Георги Величков спечели първия ранкинг турнир за сезона


Георги Величков спечели първия ранкинг турнир за сезона
Снимка: Красимир Киров

1826 0

Този уикенд в клуб „Академията“ се изигра първия ранкинг турнир от новия сезон в родния снукър. Георги Величков триумфира с титлата след успех с 4:2 фрейма на финала над младия талант Виктор Илиев.

Двамата изиграха много качествен и бърз двубой, като в крайна сметка опита на Величков и концентрацията му в определени моменти му помогнаха. Георги ознаменува добрата си форма с брейк от 73 точки в последния фрейм на турнира. Рефер на финала беше Стефана Алексова.

Двамата финалисти нямаха проблеми в полуфиналите, където Георги Величков се справи с 3:0 над Йоан Саламбашев, а Виктор Илиев победи с 3:0 Виктор Гайдов. Големият отсъстващ в турнира беше републиканския шампион Братислав Кръстев, който не успя да участва поради лични ангажименти.

Общо 28 човека се включиха в турнира, като прави впечатление включването на много млади играчи в турнира. Най-младите Максим Костов и Иван Велинов са на 12 години, докато Велиан Димитров, Калин Стефанов, Виктор Иванов са на 15 години, а Радослав Дочовски от Мездра е на 14 години. Следващият турнир от календара на българска снукър федерация ще се проведе на 19 и 20 октомври.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички