Футболната статистика в помощ на залагащите


Футболната статистика в помощ на залагащите
Снимка: Betano

153 0

Анализът на футболната статистика е от решаващо значение за всеки фен на спортните залагания. В Интернет има доста сайтове, които предлагат пълна картина за представянето на отделните играчи от различните отбори. В този смисъл най-важните футболисти на даден тим определят и бъдещата му форма.

Някога чудили ли сте се кои играчи на един футболен отбор са ключови? Тук не става дума само за звездите, които постоянно са в светлината на прожекторите във всеки мач. Има и доста други играчи, които остават в сянката на голмайсторите.

Популярния сайт за футболни новини 7Sport.net споделя как се определят ключовите играчи  изготвя се статистика, въз основа на комбинация от чисто футболни способности и тактическа важност на отделните футболисти. Тя включва почти всички играчи, допринесли за резултатите на тима. А техният брой е повече от 11. Използвайки я ще добиете пълна представа за актуалните възможности на футболистите в тима, дори и те да не взимат толкова често участие в мачовете през сезона.

С времето някои от титулярите претърпяват контузия или биват наказани за част от срещите. А това дава шанс за изява на пренебрегвани преди футболисти. Водещите играчи в отбора заемат челните места, като по-малко значимите за съответния сезон се класират в дъното на подреждането. В крайна сметка оценката е направена според техните способности, не толкова заради тактическото им значение. Но и двата аспекта от играта са взети под внимание.

Защо футболистите от даден отбор в класирането са повече от 11? Главната причина е заради спада във формата, която претърпяват титулярите на тимовете. Това дава шанс на резервите да блеснат в някои от мачовете. Всички по-дълготрайни отсъствия поради контузии се отбелязват отделно в подреждането и не се взимат при неговото съставяне.

Кой и как оценява отделните играчи? В един от популярните сайтове за футболна статистика и резултати има алгоритъм, който позволява да се подредят играчите според техните заслуги към  някой от водещите отбори. Взимат се предвид и изиграните минути през сезона.

Все пак сравняването на футболисти, заемащи различни позиции на терена е доста трудна задача. В самото класиране може да се види кой е най-важният играч за съответния отбор през сезона.

Разбира се, че подредбата на играчите не е напълно обективна и има доста фенове, които няма да са съгласни с нея. Но тя дава добра представа за моментното състояние на всеки от водещите отбори в първенството. Залагащите могат да използват класирането за да направят успешни предвиждания в сайта на предпочитан букмейкър. А един от най-популярните у нас хазартни оператори предлага опцията за изтегляне на Betano приложение.

Хазартът е само за пълнолетни и за забавление – играйте отговорно!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички