Фитнесът – здраве, страст и хоби за Георги Димов


Фитнесът – здраве, страст и хоби за Георги Димов
Снимка: личен архив

3087 0

Чували ли сте български политик да се интересува от спорт, при това по-силов? А да го практикува? Едва ли, но социалните мрежи са съвременният голям гъдел и точно там намерихме един такъв пример – д-р Георги Димов. Затова и решихме да поговорим с него именно за интереса му към спорта – по-точно фитнеса.

Пред Sportlive.bg д-р Димов сподели, че се занимава с фитнес още от ученик. И причините са няколко – на първо място, че като спортува, не се разболява. Спортувам почти всеки ден и се храня здравословно, каза той. Освен това – чувства се енергичен, фитнесът го поддържа млад, възпитава и волята.

Той е категоричен, че заниманията във фитнеса му помагат и в работата му като учен, защото доста работи и на бюро – д-р Димов е византолог. Сега, по думите му, той тренира, за да бъде във форма. Признава и, че като по-млад се е стремял да залага на мускулната маса, но това време е минало отдавна.

"Винаги намирам половин час – оставете суетата в залата и се концентрирайте", е неговият съвет. И добавя, че опитва да ходи всеки ден в залата, като залага на тренировки на отделните мускулни групи – едно занимание за една група. Първо е гръбът, след това рамо, после крака – прасци и бедра, следват гърди и ръце, като при ръцете залага на супер серии, а за финал на цикъла е коремът. А след тренировка е време за кардио.

Относно храната, д-р Димов казва, че се стреми да е скромен и да не се вманичава. Сутрин предпочита овесени ядки, на обяд и вечеря яде пилешко или свинско месо, риба също, готви си понякога ориз, не пропуска и салатите, като готви почти без мазнина, особено на пара. Споделя и, че може дълго време да яде една храна, като това не му пречи. Пия витамини и минерали всяка сутрин, твърдо против съм стероиди – смятам, че са много опасни, добавя той и вярва, че "човек е това, което яде".

"Смятам, че човек трябва да поддържа някаква визия, да не е разплут, защото показва лакомия. Разбира се, не говоря за случаи на хора със здравословни проблеми", уточни д-р Димов. Той препоръчва на всеки здрав човек да спортува, дори и само кардио, за да се чувства добре. "Спортувам за здраве – уважавам професионалните спортисти, тяхната работа е жестока, но аз спортувам за тонус", казва той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички