Феноменално! Стилияна Николова триумфира с 4 от 5 възможни титли на Световната купа по художествена гимнастика в София


Феноменално! Стилияна Николова триумфира с 4 от 5 възможни титли на Световната купа по художествена гимнастика в София
Снимка: Mario Chomakliyski / LAP.bg

2334 0

Истински фурор на Стилияна Николова!  Българската грация продължи с изключителното си представяне на Световната купа по художествена гимнастика в София, след като спечели четвърта титла. След като в събота тя триумфира в многобоя, а по-рано днес грабна златото на топка и обръч, Николова бе най-добра и във финала на бухалки.

Със съчетанието си Николова заслужи оценка 34.000 от съдиите и безапелационно стана първа. Победата за България бе двойна, тъй като другата ни представителка в индивидуалното Ева Брезалиева спечели сребърния медал с 32.700. Топ 3 допълни италианката София Рафаели с 32.150.

Във финала на лента Николова остана на половин десета от пети медал. Тя допусна някои неточности и получи оценка 30.600, докато на трето място завърши бразилката Барбара Домингос с 30.650. Победителка стана Тахмина Икромова от Узбекистан с 30.900, а втора финишира казахстанката Ежания Таниева.

По този начин Николова завърши Световната купа с четири титли от пет дисциплини, докато Брезалиева спечели един сребърен медал и завърши на шеста позиция в многобоя.

България завърши с общо шест медала (пет златни и един сребърен) на Световната купа по художествена гимнастика, която завърши тази вечер в "Арена София.

На три ленти и две топки българските гимнастички от ансамбъла ни отново допуснаха грешки и завършиха на пето място с оценка от 27.950 точки.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Жалко! Ансамбълът ни остана седми на пет обръча на Световната купа по художествена гимнастика в София

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички