Елиан Димитров носи първа победа за България на европейското по бокс


Елиан Димитров носи първа победа за България на европейското по бокс
Снимка: Getty images

3640 0

Боксьорите ни започнаха с победа участието си в 41-ото европейско първенство за мъже, което се провежда в Самоков. В първия мач за шампионата Елиан Димитров (кат до 60 кг) се наложи над украинеца Олександър Меленюк.

Жребият не бе особено благосклонен към 24-годишния бургазлия като му изпрати още в първия кръг европейския юношески шампион от 2010 г., но Елиан се справи по великолепен начин. Той бе по-активният на ринга и диктуваше събитията в мача особено във втория и третия рунд.

„Доволен съм. Хубаво е да започнем така”, бе краткият коментар на Димитров след срещата.

Следващият съперник на Елиан, който стигна до ¼-финалите на Европейските игри в Баку преди месец, ще бъде натурализираният швед Башир Хасан-Салад, който почива в първия кръг. С мача на Димитров приключи българското участие в следобедния сеанс на европейското.

Шампионатът ще бъде официално открит от спортния министър Красен Кралев, а церемонията ще започне в 18 ч. Час по-късно е вечерната сесия, в която в ринга ще се качи бронзовият ни медалист от Лондон 2012 Тервел Пулев. Негов съперник в кат. до 91 кг ще бъде датчанинът Джим Андреасен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички